Bevallingsreportage Lucy

Een bevalling fotograferen stond bovenaan mijn to-do-lijst en twee weken geleden was het zover!

Aan het begin van dit jaar had ik me voorgenomen om te kijken of het me ging lukken om dit jaar een bevalling te fotograferen. Ik had al een paar bekenden benaderd waarvan ik wist dat ze in verwachting waren, maar zij waren er nog niet zo zeker over. Toen was daar ineens het mailtje van Kim!

Hoi Maaike, ik was benieuwd of je eventueel ook bereid (en in de gelegenheid) bent om foto’s te maken tijdens een bevalling (MST Enschede). Bij de geboorte van onze eerste dochter hadden we het geluk dat er een extra verloskundige bij was die een aantal mooie foto’s heeft kunnen maken. Nu ik bijna ben uitgerekend van onze 2e dochter bedacht ik me, uiteraard veel te laat, dat we er niet vanuit moeten gaan dat we dat geluk weer hebben. En ik zou het toch wel erg jammer vinden als we weinig tot geen mooie foto’s zouden hebben van dit bijzondere moment. Ik ben uitgerekend op 15 maart, dus al over een week (erg last-minute, ik weet het!).

Iedere nacht heb ik het volume van mijn telefoon op het hardst mogelijke gezet. Op 13 maart werd ik om 05:10 wakker gebeld door Kim en ze vertelde me heel vrolijk dat de bevalling was begonnen: “Ja, je weet vast wel waarom ik bel? We zijn nu onderweg naar het ziekenhuis. Mijn vliezen zijn gebroken en ik heb al 5 cm ontsluiting, we gaan naar kamer 9.” Ik was meteen klaarwakker, oppas geregeld voor Jack en op naar het MST!

Toen ik om 05:50 de afdeling opliep, wist de aanwezige verpleegkundige meteen wie ik was en waar ik zijn moest. Aangezien het zo kort dag geregeld was, hadden we elkaar nog niet ontmoet en eenmaal op de kamer aangekomen heb ik me tussen de weeën door voorgesteld. Vlak erna kreeg ze de eerste perswee! Ik dacht: “Oei, dat kan nog wel eens snel gaan!”

Stiekem vond ik dit superspannend, want ik had nog nooit een bevalling gezien (en bij mij is het uiteindelijk een keizersnede geworden). Ik weet nog dat ik heel veel moeite had met het opvangen van de weeën en vond het heel knap om te zien hoe beheerst Kim dit deed. De weeën werden heftiger en er werd gekeken hoeveel ontsluiting ze had; bijna de volledige 10 cm! Kim mocht langzaam beginnen om mee te persen tijdens de weeën. Vanaf het moment dat Kim persweeën kreeg, heeft het 17 minuten geduurd voordat hun dochter geboren werd.

Na ruim een kwartiertje persen en fotograferen is Lucy om 06:27 geboren!

Welkom op de wereld Lucy! ♡

Een week na de bevalling heb ik de foto’s bij Kim en Frank langs gebracht. Lucy heeft ook nog een grote zus, Yara, en samen hebben we bij hen thuis nog enkele mooie foto’s gemaakt!

Kim en Frank, ontzettend bedankt voor het vertrouwen in mij en dat ik bij jullie bevalling aanwezig mocht zijn!

“We zijn enorm tevreden over de foto’s die Maaike voor ons heeft gemaakt tijdens de bevalling van onze dochter en van ons gezinnetje in de kraamperiode. Het voelde heel vertrouwd en door haar enthousiasme en betrokkenheid voelden we ons niet eens zo heel erg bezwaard om haar ’s nachts uit bed te bellen toen het zover was… Maaike heeft alle bijzondere momenten prachtig in beeld gebracht, waardoor we nu een waardevolle herinnering hebben aan deze bijzondere gebeurtenis.
Dankjewel Maaike!”

Terug naar overzicht

Menu Mail Bel App