Bevallingsverhaal Floris & Charlotte

Phoe, wat een spanning komt er kijken bij een bevalling. Uit eigen ervaring weet ik dat dit geldt voor de moeder (en vader natuurlijk), maar ook zeker voor mij als fotograaf. Ik had dit keer de eer (en de uitdaging) om de geboorte van een prachtige tweeling te fotograferen. Super spannend, maar ook heel mooi en bijzonder.

12 januari had ik omcirkeld in mijn agenda als de uitgerekende datum voor de twee kleintjes van Marijke en Marcel. Een super leuk stel dat niet kon wachten om voor het eerst papa en mama te worden. Aangezien tweelingen vaak vroeger worden geboren, had ik er stiekem al rekening mee gehouden dat de baby’s zich al wel voor de jaarwisseling konden melden. En ja hoor, op donderdag 13 december ging de telefoon. Het was Marijke. Haar vliezen waren gebroken en ze gingen op weg naar het ziekenhuis. Voor mij als fotograaf begint dan het wachten. Ik verschuif andere klussen, regel waar nodig een oppas en kijk om de paar minuten nieuwsgierig op mijn telefoon. Ik meld mij pas in het ziekenhuis als de toekomstige moeder zo’n 4 cm ontsluiting heeft.

De uren verstreken, maar het schoot niet op met de ontsluiting. De baby’s namen hun tijd en Marijke had flink wat te verduren. Omdat het de verwachting was dat de kindjes ’s nachts zouden worden geboren, ben ik rond 22.00 uur met kriebels in mijn buik naar het ziekenhuis vertrokken. Ik dacht: ik kan er beter meteen zijn, dan dat ik een uurtje in bed lig en dan wakker wordt gebeld. Toen ik bij Marijke op de kamer kwam, lag ze er relaxed bij. Nou ja, in hoeverre je relaxed kan zijn tijdens een bevalling ;-) Laten we zeggen: de ruggenprik deed zijn werk.

Langzaamaan begonnen de weeën heftiger te worden, waarna de persweeën volgden. Voor mij het teken dat ik nu écht klaar moest staan. Gewapend met mijn camera wachtte ik tot het verlossende bericht dat Marijke 10 centimeter ontsluiting had en mocht persen. Het meisje, Charlotte, was als eerste aan de beurt. Het jongetje, Floris, had moeite met het gepers van zijn moeder. Terwijl Marijke alles gaf wat ze had, zag ik achter haar op de monitor de hartslag van haar kindje lager worden. Na twee keer persen, stopte de verloskundige haar. Marijke moest de persweeën wegpuffen en haar persdrang tegengaan. De verloskundige alarmeerde de gynaecoloog en binnen no-time stond de bevallingskamer vol mensen. Ik manoeuvreerde mij langs iedereen en bleef foto’s schieten. Langzaam kwam het hartje van Floris gelukkig weer op een normaal ritme. De gyneacoloog nam plaats en binnen no-time had Charlotte haar weg naar buiten gevonden. Om 05.53 kwam ze ter wereld. Het blijft bijzonder om dit van dichtbij mee te maken. Dat eerste huiltje. Ik leg elk moment vast.

Snel door. En toen ging het snel. Iets meer dan twee minuten na zijn zusje, zag ook Floris het levenslicht. Na een paar seconden op mama’s borst werd hij ter controle meegenomen naar de reanimatieruimte. Ik ging samen met papa mee en legde alles vast. Gelukkig ging het met Floris helemaal goed. En kijk nou hoe trots papa naar hem kijkt. En wat een powervrouw die Marijke!

De nageboorte ging gelukkig erg vlot. Bijzonder om te zien hoe twee kindjes naast elkaar in de placenta zaten, je ziet echt het vlies dat tussen hen in zat en de twee navelstrengen.

Na een controle door de kinderarts, was het dan eindelijk zo ver: het genieten kon beginnen. Papa en mama straalden van trots! Ik vind het een grote eer dat ouders mij het vertrouwen schenken om deze intieme, waardevolle momenten vast te leggen. Na nog wat foto’s van die eerste momenten tussen ouder en kind, nam ik weer een stapje terug. Met een grote glimlach en een geheugenkaart vol foto’s keerde ik tevreden terug naar huis.

Bedankt voor jullie lieve recensie!

Maaike is een fantastische fotograaf die de geboorte van onze zoon en dochter vast heeft gelegd. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat! Het is echt genieten om het meest speciale moment in je leven terug te zien door middel van de prachtige foto’s. Naast alle geweldige emoties die terug te zien zijn op de foto’s heeft ze ook veel kleine details gefotografeerd.
Wij hebben van te voren een kennismakingsgesprek bij ons thuis gehad en het voelde meteen goed. Maaike is ontzettend lief, professioneel en respectvol. 2 weken na de geboorte hebben we een newborn shoot bij ons thuis gehad. Ook dit is geweldig, zij ging met heel veel liefde en geduld met onze zoon en dochter om, zodat zij zich volledig op hun gemak voelden. Wij zijn super tevreden en zullen zeker weer een nieuwe shoot bij haar boeken en raden haar dan ook bij iedereen aan! Een echte topper!!

[/passster]

Terug naar overzicht

Menu Mail Bel App