James - Stefano & Arnout (bevallingsverhaal)

Precies een week geleden mocht ik de bevalling vastleggen van James! Een bevalling is altijd spannend en deze keer was het extra speciaal, omdat het kindje gedragen werd door Verah die draagmoeder is voor Arnout & Stefano.

‘s Morgens om 07:30 moesten Verah, Arnout en Stefano zich melden bij de verloskamers, en om 09:30 kreeg ik het bericht dat de weeënopwekkers aangesloten waren. We hielden de hele dag contact via de app; de opwekkers werkten minimaal en het duurde lang voordat ze op 4 centimeter ontsluiting zat. Om 17:00 kreeg ik het bericht dat de weeën nou wel echt heftiger werden. Ik besloot nog wat te gaan eten en ben daarna richting het ziekenhuis gegaan. De kamer was al gezellig vol toen ik arriveerde.

Na een tijdje wachten op de verloskundige en na veel weeën weggepuft te hebben, had ze eindelijk 10 centimeter ontsluiting en kon het persen beginnen.

Om precies 20:30 is de kleine James geboren.

James mocht direct naar nieuwe papa Arnout toe en Verah heeft zelf de navelstreng doorgeknipt; hoe mooi en symbolisch is dat?!

Na de geboorte van James zou ook de placenta nog geboren moeten worden. Echter kwam er helemaal geen nawee en de verloskundige drukte wat op Verah haar buik om te proberen of het met wat stimulatie zou komen. Er was hevig bloedverleis, maar nog geen placenta. De placenta bleek vast te zitten en na een kwartier was er zoveel bloed verloren, dat de OK met spoed werd opgebeld om daar de placenta te gaan halen. Heel snel ging Verah in een ander bed en met toeters en bellen naar de OK.

Ondertussen werd James onderzocht en het blijkt een flink ventje van 4310 gram (en dat met 38 weken). Hij is perfect met alles er op en eraan!

Een uurtje na de bevalling kwam er al bezoek. De zus van James (dochter van Verah) komt hem ook even bewonderen. Ondertussen is het wachten op nieuws over Verah.

Na 2 uur hoorden we dat ze van de OK af is, 2 zakken bloed heeft gekregen en nu even moet uitslapen. Rond 00:30 kwam Verah weer terug in de verloskamer en heeft ze voor de eerste keer James vastgehouden.

Terug naar overzicht

Menu Mail Bel App